Wedstrijdverslag 30 september: Oranje Wit 1 – CVV Zwervers

02 oktober 2023 - 17:01

Oranje Wit begint seizoen met een klinkende zege

Na een desastreus verlopen nacompetitie moet iedereen binnen Oranje Wit de rug rechten en alles in het werk stellen om snel weer terug te keren in de eerste klasse. Er is afgelopen maanden veel werk verzet door de Technisch Commissie om een goede selectie neer te zetten. Onder leiding van de nieuwe trainer Björn Vlasblom en zijn staf is het nu aan de spelers om dit wekelijks op het veld te laten zien. De voorbereiding geeft menig Oranje-Witter al een positief gevoel. In de beker is de volgende ronde bereikt en ook in de oefenwedstrijden liet Oranje Wit zo nu en dan zien waartoe het in staat was.

Afgelopen zaterdag stond dan eindelijk de 1e wedstrijd van de competitie op het programma. CVV Zwervers uit Capelle aan de IJssel was de tegenstander. Deze ploeg had vorige week de 3 punten laten liggen tegen VVGZ. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Mogelijk toch de spanning die nog de overhand had. Hierdoor was het spel in de eerste fase van de wedstrijd soms wat slordig en konden de aanvallers moeilijk gevonden worden. Het spel speelde zich met name af op het middenveld, waar Oranje Wit aanvoerder Stephan Kruithof toch al duidelijk zijn leiderschapskwaliteiten ten toon spreidde. Een grote aanwinst voor deze ploeg. CVV Zwervers had gedurende de eerste helft meer balbezit en kwam tot enkele kleine kansen. Maar een goed keepende Jesper Harmans liet zich niet passeren. Oranje Wit kon via enkele counters zo nu en dan gevaarlijk zijn, zonder directe doelkansen te creëren. Toch bleef het spel slordig en begon Oranje Wit zich te beklagen bij scheidsrechter Mandemakers over enkele discutabele beslissingen, hetgeen leidde tot een gele kaart voor aanvoerder Kruithof.  Het slot van de eerste helft was met enkele goede kansen voor CVV Zwervers. Toch was het ineens Oranje Wit dat in de 45e minuut als eerste het doel wist te vinden via centrale verdediger John Tilahun na een goed genomen hoekschop door Kruithof. Een behoorlijke klap voor CVV Zwervers die deze na rust niet meer te boven wist te komen.

Na rust kwam Oranje Wit al snel op een 2-0 voorsprong door de andere centrale verdediger Achraf Bouchrit. Via een vrije trap van Kruithof en tussenkomst van keeper van CVV Zwervers kwam de bal op de lat die vervolgens door Achraf in de rebound ingeschoten kon worden. Oranje Wit speelde, bevrijd door de voorsprong, frank en vrij. De aanvallers van Oranje Wit kwamen veel meer in het spel voor en dit leidde tot enkele grote kansen. Nadat een schot van spits Brandon Koneman in de 55e minuut nog was gepareerd door de keeper, wist de talentvolle Job de Geus na een schitterende dieptepass voor de 3e maal een het doel voor Oranje Wit te vinden. Ook linksbuiten Elias liet af en toe zien waartoe hij in staat is. Zo kon in de 65e minuut een goede voorzet van zijn kant net niet worden afgemaakt voor Brandon. In de 70e minuut wist Mike Langerak wel een goede voorzet van Elias af te maken (4-0). Oranje Wit combineerde erop los en CVV Zwervers wist zich geen raad. Eén keer kwamen ze met hun beste man (nr. 10) nog voor de goal van Oranje Wit, maar Harmans pareerde adequaat. De in de 2e helft goede spelende Job wist na een mooie actie nog een keer de goal te vinden in de 72e minuut, waardoor de score op 5-0 kwam. Totaal onnodig kreeg Elias in de 73e minuut binnen enkele seconden 2x geel wegens praten tegen de scheidsrechter, waardoor Oranje Wit het laatste kwartier met 10 man moest uitvoetballen. Toch kwam Oranje Wit niet meer in de problemen. Sterker nog, Oranje Wit kreeg nog enkele grote kansen. Langerak kon net de keeper niet verschalken na een mooie actie waarin hij in één beweging 2 spelers om de tuin leidde. Hierna was het toch nog één keer raak door Julian Trebels, na wederom een mooie voorbereidende actie van Job.
Oranje Wit is goed uit de startblokken gekomen. Wanneer het spel van de 2e helft doorgezet kan worden, kan dit wel eens een heel mooi seizoen voor Oranje Wit gaan worden. Na een mooie klein feestje in de kleedkamer waarin pupil van de week Sem de show stal, werd het feest voortgezet tijdens het Oktoberfest in de kantine van Oranje Wit. Het zou nog lang onrustig blijven….