Oranje Wit pakt na moeizame start glansrijk 3 belangrijke punten

27 november 2023 - 14:39

Wedstrijdverslag Oranje Wit 1 - Spartaan '20

Geschreven door: Martijn de Haas

Afgelopen zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor ons vlaggenschip. Na de verloren wedstrijd tegen IFC en het gelijkspel tegen Streefkerk was de grote vraag in hoeverre de Oranje Wit mannen klaar waren voor de topper tegen Spartaan ’20. Een mooie wedstrijd om veerkracht te tonen van de dompers in de afgelopen 2 weken. Helaas kon vanwege een schorsing geen beroep worden gedaan op John Tilahun. En ook vlagger Bert Haak moest door een rugblessure de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Hij werd kundig vervangen door Peter den Butter.

Onder toeziend oog van vele supporters, leek in de beginfase van de wedstrijd nog veel spanning te zitten op een aantal spelers van Oranje Wit. Er ging veel fout in de passing. Ploeggenoten werden niet gevonden en dit speelde Spartaan ’20 in de kaart. Ook moet gezegd worden dat Spartaan ’20 heel sterk begon aan de wedstrijd. Ze lieten zien over veel kwaliteit aan de bal te beschikken. De buitenspelers werden makkelijk gevonden en Oranje Wit had hier geen antwoord op. Verdedigend stond Oranje Wit in het eerste gedeelte van de 1e helft niet goed en er waren overtredingen nodig om de Rotterdamse gasten buiten de 16 meter te houden. In de 7e minuut lukte dit niet en was het Achraf Bouchrit die middels een sliding aan de noodrem trok. Scheidsrechter Van de Ketterij gaf een terechte strafschop, die resoluut werd benut door Spartaan ’20 (0-1).

Met schrik in de benen, duurde het vervolgens lang voordat Oranje Wit het spel naar zich toe kon trekken.  De mannen van Bjorn Vlasblom wisten zichzelf gedurende de 1e helft wel meer in de wedstrijd te voetballen, maar moesten uitkijken om een tweede tegentreffer te incasseren. Na enkele mogelijkheden viel in de 34e minuut de 1-1 op een gelukkig moment in de wedstrijd. Het was Mike Muijen die op aangeven van Job de Geus, de man in vorm, de bal goed inschoot en de keeper wist te passeren. Kort daarna was het Pascal van der Kooij die wederom na een assist van De Geus de 2-1 wist te maken.

Met een goed gevoel werd de rust ingegaan, maar de 2e helft was nog niet gespeeld. Supporters waren nog niet gerust op een goede afloop. Echter wisten de Oranje Wit mannen dit gevoel al snel in de 2e helft weg te nemen. In de 48e minuut moest keeper Jesper Harmans zich nog strekken om een kopbal van Spartaan ’20 te keren.  Maar onder leiding van de heerser en spelverdeler op het middenveld, Pascal van der Kooij, kwam de glans van de eerste 6 wedstrijden helemaal terug. Oranje Wit liet, veelal vanuit de counter,  weer goed voetbal zien en wist Spartaan ’20 richting eigen doelgebied terug te dringen. Er werden een aantal goede mogelijkheden gecreëerd, maar wist zichzelf niet te belonen met een 3e treffer. Onder andere een kopbal van spits Konemann ging rakelings over en een schot van linksback Julian Trebels eindigde net naast de goal. Oranje Wit moest scherp blijven om een tegentreffer te voorkomen. Maar eigenlijk kwamen de mannen niet echt in de problemen. Met name Van der Kooij kreeg enkele goede mogelijkheden. Schoten vanuit de 2e lijn ketsten af op de verdedigers. Mike Muijen kreeg in de 73e minuut een grote kans op zijn 2e treffer, maar hij wist de keeper niet te verschalken. Twee minuten daarna was het alsnog raak. Met zijn derde assist wist De Geus zijn ploeggenoot Muijen diep weg te sturen. Muijen rondde voortreffelijk af, waarmee de eindstand op 3-1 werd gebracht.

Oranje Wit heeft de koppositie weer overgenomen. Concurrenten Spartaan ’20 en IFC volgen op de voet met een gelijk aantal verliespunten, maar wel hebben beiden ploegen een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week de uitwedstrijd tegen de voormalige club van trainer Vlasblom, Pelikaan.