In memoriam Ruud van Donkelaar

19 februari 2019 - 11:29

Vrijdag 15 februari bereikte ons het bericht dat Ruud was overleden. Wat schrik je van zo’n boodschap.

Ruud, je sprak hem nog zo kortgeleden. En nu is hij er niet meer. 75 jaar is hij geworden, dat is toch nog niet zo oud.

En wie Ruud van Donkelaar zegt, zegt jeugd, de jeugd van Oranje Wit. Wat heeft Oranje Wit veel aan hem te danken. Wat heeft hij zich jarenlang ingezet  voor die jeugd. Als lid van het jeugdbestuur, als organisator van jeugdtoernooien, als leider bij de jeugdkampen.
Dat is niet onopgemerkt gebleven.

Op 24 augustus 2017 reikte de KNVB hem de gouden medaille uit vanwege verdiensten ten faveure van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, zoals het op de oorkonde staat. En dat sloeg niet alleen op zijn activiteiten bij Oranje Wit. Lid van verdienste van zijn club was hij al.
En ook nu nog komt zijn naam voor in de lijst van medewerkers op de website van de club. Vrijwilligerscoördinator staat er. Zelf was hij vrijwilliger in hart en nieren.

Maar we verliezen in Ruud niet alleen een fijne sportvriend, wat zal met name de kampploeg hem missen, maar ook een gedreven Oranje Witter waar je altijd op kon rekenen.

Wij wensen Carla en de kinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Weet dat we met jullie meeleven. We zullen Ruud niet snel vergeten. Dat hij ruste in vrede.