Zegereeks OW 4 duurt voort!

Op de elfde van de elfde stond de uitwedstrijd bij SVW op het programma. Vorige week werd de uitwedstrijd bij IFC werd door twee schitterende doelpunten van Thomas van Es in ons voordeel beslist. Misschien niet helemaal terecht, maar dat maakte de overwinning niet minder lekker. Door die zege blijft Oranje Wit stijgen op de ranglijst. Daarom is vooraf de stand als volgt, Oranje Wit op plek 2, SVW op plek 5.

Al om half elf werd er verzameld, er mocht immers om 12 uur al afgetrapt worden. Vooraf wat personele problemen, maar uiteindelijk konden we gewoon met elf man beginnen, en zaten er zelfs drie man op de bank. Ruim voor de aftrap begonnen we al aan de warming, het erg harde kunstgras kon helaas niemand bekoren.

Beide ploegen tastten elkaar af in het begin en hadden last van de kou en het harde veld. Ballen kwamen niet aan, passes waren wat slordig. SVW stichtte wat gevaar, maar niet echt dusdanig dat we er van in paniek raakten. Oranje Wit creëert ook niet veel. Een lange bal van Twan wordt door de teruggekeerde spits Wouter  in één keer op de pantoffel genomen. Helaas is zelfs het vangnet niet hoog genoeg. Hetzelfde vangnet was ook de eindbestemming van een vrije trap rondom de 16, welke door Hakan vakkundig naast wordt geschoten.

Op het moment dat de oorspronkelijke wedstrijd bal tijdelijk vervangen wordt door een zachtere bal, komt Oranje Wit dan toch op voorsprong. De scheidsrechter wordt gewaarschuwd dat de bal zacht is, laat echter gewoon doorspelen. Tim geeft hem een enorme peer omhoog en naar voren. De aanvoerder der SVW’ers weet de bal niet te controleren, spits ter Horst kan doorlopen richting het doel, en weet de plofbal in de korte hoek binnen te schieten. 0-1!

Oranje Wit krijgt wat corners, weet daar echter weinig goeds mee te doen. SVW weet ook niet veel te doen wanneer ze de bal hebben, en zo kabbelt de wedstrijd voort richting de rust. In die rust komt Dennis kapitein Steven vervangen. Met Dennis op het middenveld erbij proberen we het middenveld wat meer in handen te krijgen. Dit lukt af en toe redelijk. OW weet wat meer gevaar te stichten dan in het eerste bedrijf. Uit het niets besluit de linksback een verkeerde terugspeelbal te geven. Op het ku(ns)tgras blijft de bal echter rollen. Wouter is eeder bij de bal dan de keeper en weet via de paal af te drukken. 0-2!

Dit lijkt de goede kant op te gaan rollen voor Oranje Wit, 1 minuut later weet SVW echter al de wedstrijd weer spannend te maken. De linksbuiten weet meerder Oranjehemden te passeren, en uit de kluts staat hun spits ineens volledig vrij en weet binnen te prikken. 1-2! Oranje Wit pakt de draad weer op, maar weet de wedstrijd niet te beslissen. Dennis raakt de paal. Na een voorzet van Hakan weet Wouter uit de draai niet genoeg kracht mee te geven, waardoor de keeper op kan rapen.

SVW ruikt in de slotfase de gelijkmaker. Is daar ook een aantal keer dichtbij, maar het balletje valt telkens goed voor Oranje Wit. In de absolute eindfase weet Thomas van Es de wedstrijd in Dordts voordeel te beslissen. Vanaf links komt hij naar binnen weet via een been de bal in de verre hoek te krijgen. 1-3!

Door de vierde overwinning op rij en de uitslagen op de andere velden mag Oranje Wit zicht in ieder geval 1 week koploper noemen. Sliedrecht en IFC hebben beiden echter minder verliespunten, maar 1 of zelfs 2 wedstrijden minder gespeeld. Onduidelijk is nog wat er met hun onderlinge gestaakte wedstrijd gaat gebeuren, en de eventuele gevolgen daar van. Hier moeten we echter van genieten zolang het duurt.  Volgende week komt Groot-Ammers naar de Stadspolders. Weet Oranje Wit ook de Geel-Zwarten aan de zegekar te binden? Aftrap is om 14.30.