Jo9-6 - Heukelum Jo9-1 (1/4 finale beker)

Het is 17 april 2e paasdag als we met Oranje Wit JO9-6 een uitwedstrijd moeten spelen in de kwartfinale van de beker tegen Heukelum JO9-1. Waar wij in de 3e klasse spelen zijn zij middenmoter in de 2e klasse. We starten vandaag met Luca op doel, Tymo, Mees en Bente achterin, Sam, Matteo en Fedde voorin. Wisse, Cas en Lucas starten als reserve. We hebben vooraf afgesproken dat het beter moet dan afgelopen zaterdag tegen Hardinxveld, waar we ondanks een erg slechte wedstrijd van onze kant toch met 5-0 wisten te winnen.
Als we om 10:30 aftrappen merken we al snel dat we gelijkwaardig zijn en dat het een wedstrijd wordt vol met strijd. In het eerste gedeelte van de 1e helft hebben we een ligt overwicht en krijgen we een paar kansjes d.m.v. afstandschoten voor Tymo, Matteo en Sam, maar helaas gaan deze ballen er niet in. Daarna krijgt Heukelum meer grip op de wedstrijd en krijgen ze enkele kansen, maar de paal, lat en onze keeper Luca stonden doelpunten in de weg. Maar we herpakken ons en de verdedigers Tymo, Mees, Lucas en Bente staan hun mannetje. Waarbij eigenlijk het hoogte punt een verdedigende actie van Bente is. Een uitbraak van Heukelum betekend dat zij met 3 man alleen op Bente en Luca afgaan, maar Bente is een ijskonijn vandaag ze kijkt niet naar haar tegenstanders en is zoals wel vaker de baas over de bal. Zij pakt de bal af en stuurt Cas weg, maar zijn schot gaat net naast. Daarna krijgt Heukelum nog een paar kansjes, maar gescoord wordt er nog niet. Dan is het rust 0-0.
We hebben een goede 1e helft gespeeld, maar mogen toch ook blij zijn met deze tussenstand.
In de 2e helft beginnen we met goede moed en krijgen direct een paar kansjes via Wisse en Fedde. Dan wordt Heukelum weer sterker. Een miscommunicatie tussen Mees en Tymo zorgt voor een grote kans voor Heukelum maar Luca is vandaag onpasseerbaar en tikt de bal uit zijn doel. Een schot van Heukelum beland via Luca op de lat en via Bente en Tymo schieten we de bal weg.
Maar de kleine laatste man van Heukelum is echt een slot op de deur en hij heeft alles, wij komen er eigenlijk niet meer door heen. Daarnaast wordt de wedstrijd iets harder waar vooral Matteo het slachtoffer van is, maar verder geen onvertogen woord, de scheidsrechter lost het goed op. Dan begint Heukelum weer aan hun vele aanvallen, weer is het Bente die de bal afpakt en 2 spelers uitspeelt en Sam in de diepte stuurt, Sam passeert zijn tegen directe tegenstander en samen met Fedde kan hij alleen op de keeper afgaan en met een ouderwetse punter knalt hij die bal hard in het doel, 0-1 !!! Wat een ontlading bij iedereen die Oranje Wit JO9-6 een warm hard toedraagt.
Dan gaat Heukelum nog meer aanvallen, maar Lucas Tymo en Mees blijven op de been, Wisse pakt een paar keer de bal goed af en stuurt Matteo en Sam regelmatig de diepte in. Na een mooie actie van Fedde krijgen we een corner die genomen wordt door Matteo. Onze kleine grote man neemt met zijn linker been de perfecte corner en hij draait de bal er bij de eerste paal in een keer in 0-2!!!
Wij weten nu dat de buit bijna binnen is. De spitsen Cas, Matteo en Wisse worden nog even gewisseld voor Sam, Fedde en Bente en we spelen de wedstrijd professioneel uit. Lucas neemt zijn tijd bij het uittrappen van de bal. Het scorebord dat speciaal voor deze wedstrijd meeliep stond al een tijdje op 40 minuten maar de scheidsrechter laat doorspelen, maar dan als de scheidsrechter af fluit is de ontlading een groot. Oranje Wit wint na een goede wedstrijd. Heukelum was technisch beter en heeft misschien de beste kansen gehad, maar wij waren als team sterk en compact en hebben geknokt voor wat we waard waren we hebben op karakter gewonnen, klasse mannen en dame. Nog 3 finales in de competitie en we staan in de ½ finale van de beker.