KB 019-1 vs OW 019-1

Vandaag gaat 019-1 op bezoek in Werkendam bij de plaatselijke Kozakken, de huidige nr.1 op de ranglijst. Wedstrijd nummer 20, met nog 3 potjes op het programma zijn de punten belangrijk zowel bovenaan als onderin de ranglijst. OW moet winnen vandaag om KB te passeren op de ranglijst en zo nog aanspraak te maken op het kampioenschap. 2 eerdere ontmoetingen tussen OW en KB dit seizoen, eindigde in 1x winst voor KB (competitie, 1-3) en 1x winst voor OW (beker, 3-1)

Kozakken Boys is nog ongeslagen thuis en is in het bezit van de 2de periodetitel. Een bijna compleet gescout team en 3 spelers van de 019-1 zijn al verzekerd van een contract voor de A-selectie komend seizoen.

We trappen af om 12.00 uur en OW kan al na 1 minuut de scoren openen, maar als de bal via de lat terugkomt in de 5 meter kan Dylan Stiegelis zijn hoofd er net niet tegenaan zetten. KB heeft veelvuldig balbezit en hanteert de lange bal. OW is vooral heel onrustig aan de bal, daardoor een heel rommelig speelbeeld. Er zijn kansen voor beide teams om de score te openen. Schot van Ruben Retel beland op de paal, Dylan Stiegelis zijn inzet wordt door de keeper overgetikt. Met iets meer rust en overzicht, hadden er aan onze kant meer kansen kunnen ontstaan.

Keeper Jesper Harmans moet ook een paar keer handelend optreden. Casper Westera valt geblesseerd uit en wordt vervangen door 017-1 speler Patrick Stoel. Zo blijft het spannend en 0-0. Dat lijkt ook de ruststand te worden, maar dan kado 1 in de wedstrijd...Elco Westerbeek speelt de bal zo in de voeten vd tegenstander. Die weet er wel raad mee en schuift de bal langs de keeper, 1-0. Bijna in dezelfde minuut komt OW toch op gelijke hoogte. Goede lange bal van Thomas Boudesteijn op Ruben Retel, de keeper en Ruben springen tegelijk omhoog en de keeper taxeert verkeerd en Ruben kan de bal binnenschuiven. 1-1 en gelijk rust.

Na de rust kunnen de goede intenties op een goed resultaat snel de prullenbak in, als we Kado 2 uitpakken. We dekken verkeerd achterin... 2-1, Kado 3, is niet veel later van de scheidrechter, met een veel te zware beslissing als een schot tegen een arm aan komt..penalty; 3.1....en dan weet dat het een moeilijk karwei gaat worden.

De geblesseerde Joris in t Veld wordt vervangen door Melvin de Dreu, Julian Broadley komt erin voor Max van Bezooijen en Jules Kovacs voor de geblesseerd uitgevallen Thomas Boudesteijn.

Er zijn nog wel wat mogelijkheden voor OW de 2de helft, maar teveel haast doen de kansen verdampen. De 4-1 is voor de statstieken. In een een fair maar stevig duel, is KB de betere ploeg vandaag, winnen verdiend en kunnen het kampioenschap niet meer mislopen.

Al met al een teleurstellende wedstrijd voor OW. De goede werklust van het team is positief te noemen en is een minimale eis ook met het oog op de komende wedstrijden. Maar er zijn teveel spelers die onder het niveau spelen dat benodigd is vandaag. Dan is het moeilijk winnen in een wedstrijd waar alles moet kloppen en een beetje geluk niet onze kant opvalt.

OW zal haar wonden moeten likken, leren van de fouten en blik vooruit. Via een goede totaalklassering op de ranglijst. Dit levert kwalificatie op voor de promotienacompetitie. Dit kan door de nr. 2 plek niet meer uit handen te geven, door de laatste 2 wedstrijden te winnen. Alles in eigen hand dus.

15/4 is OW 019-1 vrij