GRC'14 1 - SV Oranje Wit 1

GRC’ 14  - Oranje Wit      3-3

Met de van vakantie teruggekeerde Edison Warner in de plaats van de geschorste Arto Dielhof begint OW de lastige uitwedstrijd tegen fusieclub GRC-14. Het complex is fraai, het weer is goed en van de tegenstander is bekend dat het veel doelpunten tegen krijgt, maar ook gemakkelijk scoort.

En dat laatste blijkt al snel, al ziet de OW-verdediging er niet goed uit in de 6e minuut. De middenvelder van GRC krijgt alle tijd en ruimte om zijn snelle rechtsbuiten Jarbou aan te spelen, deze staat ook geheel vrij, kapt naar binnen en schiet met zijn linkerbeen de bal achter de vergeefs duikende Nicky de Jong: 1-0.

Het lijkt er op dat OW nu wakker is geschrokken. Het neemt het initiatief. Veelal via de wel dreigende, maar niet altijd effectieve Dieterich wordt de thuisploeg vastgezet op eigen helft. Dieterich schiet vanuit een moeilijke hoek voorlangs en in de 26e minuut wordt hij aangespeeld door keeper De Jong. Zijn voorzet is goed op de inkomende Könemann, maar de OW-spits gebruikt zijn verkeerde been, waardoor deze 100%-kans verloren gaat. En zo lijkt OW de theepauze met een achterstand in te gaan. Maar daar denkt Könemann anders over. Een voorzet op maat van de meegeslopen aanvoerder Van Houselt schampt zijn voorhoofd dusdanig dat GRC-keeper Meijdam kansloos is: 1-1.

Ook in de 2e helft start OW matig. Het geeft een corner weg, die bij de 2e paal terechtkomt en wordt ingekopt door een GRC-speler. Gelukkig voor OW komt de bal tegen de lat en blijft het dus 1-1. OW neemt het initiatief weer over en na een uur scoort Könemann geheel onverwachts 1-2 na een individuele actie die de GRC-doelman verrast. Een kwartier voor tijd wordt de thuisploeg weer eens gevaarlijk. Doelpuntenmaker Jarbou wordt vrijgespeeld, maar de snel reagerende De Jong redt ten koste van een corner. Deze komt bij de 2e paal, wordt terug gekopt en de meegekomen verdediger Van den Oever kan de bal intikken. 2-2 en overnieuw beginnen dus.

En dat gebeurt. Invaller Perrier krijgt de bal mee en schiet vrij voor de keeper, vanuit een moeilijke hoek, tegen de benen van de keeper aan. De bal springt omhoog en lijkt gemakkelijk door Tevyn Biekman ingekopt te worden. Een GRC-verdediger probeert dit te voorkomen middels een overtreding en de niet slecht leidende scheidsrechter Van Bleek kan niets anders doen dan de bal op de penaltystip leggen. Dit buitenkansje is wel besteed aan Dieterich, en zo lijkt OW alsnog aan het langste eind te trekken in deze, zeker in de 2e helft, vermakelijke wedstrijd. Maar de thuisploeg zet nog eens aan en gooit de bal hoog in de pot, een speelwijze waarmee OW het moeilijk heeft deze middag.

In de 89e minuut is het alsnog raak. Een hoge voorzet, niet attent reagerende verdedigers, bij de 2e paal teruggekopt en weer ingetikt. Nu door Van Rossum, 3-3 dus. OW kan nog één keer gevaarlijk worden, maar de GRC doelman tikt het schot van Perrier over het doel en omdat de aansluitende corner niets meer oplevert wordt de eindstand 3-3. Een eindstand waarmee vooral de thuisploeg, maar ook niet te vergeten de neutrale toeschouwers het meest blij mee zijn.

Door dit gelijke spel maakt OW geen kans meer op de 2e periodetitel. Door enkele afgelastingen is de strijd hiervoor nog niet beslist. Kloetinge, WNC en Oude Maas zijn de overgebleven kanshebbers.

A.s. zaterdag speelt OW de eerste wedstrijd in de 3e periode in en tegen koploper Rijsoord.