SV Oranje Wit 1 - SHO 1

Oranje Wit – SHO            3-1

Na de uitglijder tegen Nieuw Lekkerland moet Oranje Wit tegen SHO een overwinning behalen om in de (sub)top te blijven meedoen. Gemakkelijk zal dat niet worden. Tegenstander SHO was in de eerste wedstrijd OW duidelijk de baas en staat op de ranglijst 1 plaats en 1 punt boven OW. Al is deze ploeg wel bezig met een mindere serie. In de basisopstelling dit keer geen Vrolijk, geblesseerd, en Perrier. Hun vervangers zijn De Lange en Kramer.

OW start sterk en agressief en het is dan ook verdiend als het een voorsprong neemt in de 11e minuut. Tevyn Biekman lijkt aan een onmogelijke solo-actie te beginnen, maar weet toch een aantal tegenstanders van zich af te schudden om vervolgens de bal uit een bijna onmogelijke hoek onder keeper Termijn door in het doel te schuiven: 1-0. De eerste kans voor SHO volgt in de 18e minuut. Een steekpass binnendoor verrast Diejego Biekman, maar Fernandes is besluiteloos en zo kan Van Houselt en in 2e instantie OW-keeper De Jong redding brengen. Het is het sein voor SHO om het initiatief over te nemen, maar ondanks enkele goede kansen voor SHO weet OW de 1-0 voorsprong mee te nemen naar de theepauze.

In de 2e helft gaat SHO door met waarmee het in de 1e helft eindigde. Het mist enige kansen, maar in de 58e minuut is het dan toch raak. Dordtenaar in Beijerlandse dienst Klaverweide laat een fraaie passeeractie volgen door een loepzuivere voorzet op Vermunt en tegen diens inzet is OW-keeper De Jong kansloos: 1-1. En even later kan dezelfde Vermunt van dichtbij inkoppen, maar weet De Jong de bal met een fraaie reflex over het doel te werken.

Trainer Pruymboom grijpt in. Perrier vervangt de naar zijn vorm zoekende Könemann en doet dat meer dan uitstekend. Eerst zet Perrier Dieterich aan het werk, de OW-aanvaller wacht te lang en ziet daardoor zijn kans gered worden door een SHO-verdediger, maar even later, in de 69e minuut, is het wel raak. Tevyn Biekman zet Perrier aan het werk, deze schudt 2 man van zich af en weet de bal laag en hard voor te zetten, waarna Dieterich geheel vrijstaand van dichtbij de bal in het doel kan werken: 2-1.

SHO moet antwoorden, maar Klaverweide, afzwaaier, en Geyahdarji, kopbal naast, hebben hun vizier niet op scherp staan. In tegenstelling tot Dieterich. Na een vrijwel zelfde aanval als bij het 2e doelpunt weet hij weer van dichtbij de 3-1 te scoren. Al zijn de namen van de aangevers dit keer Kramer, dieptepass, en de tot man of the match uitgeroepen Tevyn Biekman, voorzet.

Met nog 13 minuten lijkt de wedstrijd beslist. Zeker ook wanneer Nicky de Jong even voor tijd laat zien dat hij een geweldige reflex beschikt bij een schot van Klaverweide. En omdat een hard schot van Perrier zijn eindbestemming vindt op de doellat, blijft het 3-1.

Door deze overwinning passeert OW SHO op de ranglijst en klimt het naar de 3e plaats op de ranglijst. Deze plaats zal het moeten verdedigen in de eerstvolgende wedstrijd. Na een weekje carnaval-rust is dat op 4 maart, uit tegen GRC-14.