ASWH 019-1 - OW 019-1

Vandaag de returnwedstrijd tegen ASWH, ASWH staat momenteel op een 4de plek, 2 punten achter op Oranje Wit. OW staat op een gedeelde 1e plek met 1 wedstrijd meer gespeeld, in een kopgroep die dicht bijelkaar staat. De 3 punten zijn voor beide teams dus van groot belang om bovenin  te blijven meedraaien.

Thomas Boudesteijn en Olaf Mol zitten een schorsing uit, Calvin van der Holst is door vakantie afwezig en de langdurig geblesseerden Lorenzo Foort en Julian Broadley zijn niet inzetbaar.

Joris in het Veld en Eelco Westerbeek vormen het centrale duo vandaag en Luc Francissen staat onder de lat nadat hij uitstekend in viel vorige week.

We trappen af op het hoofdveld van ASWH om 15.00 uur. Beide teams gaan er vol tegenaan en er ontstaat een wedstrijd met veel strijd, maar niet altijd met even goed voetbal. In de 1e fase heeft ASWH het meeste balbezit, maar daar volgen geen kansen uit. OW speelt wat onwennig, maar is voornamelijk slordig in balbezit en de inspeel passes zijn onnauwkeurig. Als we zo’n 20 minuten gespeeld hebben slaat OW toe. Casper wint een duel op het middenveld en heeft een goede pass op Ruben Retel. Ruben aarzelt niet en volleert mooi langs de uitgelopen keeper, 0-1.

Zonder echt goed te spelen behouden we deze voorsprong tot aan de rust. ASWH heeft maar 1 echte kans gehad in de 1e helft om te scoren, maar verzuimt dat. Het is vooral spannend.

De 2de helft laat hetzelfde spelbeeld zien, ASWH gooit veel strijd in de wedstrijd en gaat op zoek naar de gelijkmaker. OW is niet onder de indruk, geeft geen krimp en speelt volwassen. De lange ballen van ASWH worden goed onschadelijk gemaakt door de verdediging en in de omschakeling zijn we dodelijk effectief vandaag. Als Ruben Retel wordt neergehaald aan de linkerkant vd 16, neemt hij de vrije trap en krult hij de bal net voor de keeper, AJ Margarita is goed ingelopen en tikt de bal goed in het dak van het doel, 0-2.

Met nog 25 minuten op de klok, is de wedstrijd nog niet gespeeld. 1 tegentreffer en de wedstrijd staat weer op zijn kop, maar OW blijft geconcentreerd spelen en geeft niks weg. Er volgen enkele wissels, Roberto Hooi komt voor Dylan Stiegelis, Damian Tengnagel de Raad voor Jules Kovacs. Melvin de Dreu valt in voor Camiel Hildenberg.

5 minuten later is het wederom Ruben Retel die scoort, als een verdediger van ASWH de bal verkeerd raakt, is het Ruben die alleen op avontuur gaat en 1 op 1 met de keeper binnen schuift. En zo staat er een lekkere marge van 0-3 op het scorebord.

10 minuten voor tijd wordt het ook nog 0-4. Na een steekpass van Ruben, is het Damian die goed de keeper passeert met een punter.

Zo boekt OW een lekkere 3 punter in Ambacht en dat is wederom een uitstekende teamprestatie.

Komend weekend is het carnavals reces!