Wedstrijdverslagen

OW 019-1 - Roosendaal 019-1

 

De winterslaap zit er weer op en de 2de competitiehelft gaat beginnen..althans als de weergoden ons goed gezind zijn...bijna alle wedstrijden zijn afgelast, maar 019 heeft geluk vandaag. Het kunstgras op het hoofdveld is prima te bespelen.

Vandaag komt Roosendaal op bezoek.

OW is in de strijd verwikkeld om de bovenste en Roosendaal om de onderste plaatsen, de 3 punten zijn voor beide teams van belang.

AJ Margarita is nog geschorst en de geblesseerden Julian Broadley, Lorenzo Foort en Melvin de Dreu zijn niet inzetbaar.

OW neemt het initiatief en drukt Roosendaal in de verdediging de 1e helft. Goede kansen zijn er voor Dylan Stiegelis, Calvin vder Holst, Casper Westera en Ruben Retel. Ondanks het grote veldoverwicht en kansen weet OW dit niet in doelpunten om te zetten helaas.

Net voor de thee is het wel raak na een goede speelpass van Thomas Boudesteijn, is Ruben Retel die goed weg draait in de 16 en afdrukt, 1-0 en dat is ook gelijk de ruststand.

Wat zich al in de 1e helft ontspon, wordt werkelijkheid in de 2de helft.....

Als we zo’n 10 minuten onderweg zijn in de 2de helft, vergroot OW de marge. Op een goede steekpass van Thomas Boudesteijn is het Ruben Retel die alert is en 1 op 1 met de keeper komt. Ruben omspeelt de keeper en schiet de bal in het doel. 2-0. OW kan niet lang van deze marge genieten, want als keeper Olaf Mol ogenschijnlijk te laat is en een doorgebroken speler van Roosendaal aantikt, volgt rood en een penalty. Penal gaat erin en OW verder met 10 man.

OW stelt snel orde op zaken en vergroot de marge weer met 2 een minuut later, na een goede pass van Berend de Lange is het Dylan Stiegelis die fraai de verre hoek afrond., 3-1

Vanaf dat moment spelen we niet 10 tegen 11, maar 10 tegen 12 en volgen er vele discutabele en onrechtvaardige beslissingen. Roosendaal komt ook nog op 3-2.

OW laat zich niet van de wijs brengen, knokt voor elke meter en sleept de 3-2 uit het vuur en dat is een puike teamprestatie gegeven de omstandigheden...

In een sportief duel van beide teams, is de winst voor OW volledig terecht, maar de vraag die blijft hangen is, waarom OW tegen 12 man moest spelen vandaag? Onsportief en respectloos.

Volgende week hebben we weer een uitwedstrijd, maar vlakbij in de buurt als we naar Ambacht reizen. ASWH is de tegenstander en daar hebben we nog iets tegen goed te maken..

 

2591-Banner-336x280