Sliedrecht neemt de punten mee naar huis.

Zaterdag 30 september speelde OW 4 voor het eerst dit seizoen op echt gras. Tegenstander van vandaag is Sliedrecht. Door file op de N3 begint de wedstrijd wat later dan gepland op een heerlijk nat veld. Scheidsrechter van Etten ziet de volgende elf namen starten: Dennis Buyser, Mitch Opmeer, Tim Balvers, Twan de Deugd, Sander Bijl, Steven WIllems, Roy de Kok, Hakan Ocaktar, Chris Bijl, Wouter ter Horst en Max Ouwerkerk.

Sliedrecht heeft vanaf het begin veel balbezit, maar weet er niet zo veel mee te doen. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op het middenveld, waar vooral de nummer tien van Sliedrecht af en toe laat zien wat hij in huis heeft. Oranje Wit geeft de tegenstander te veel ruimte, waardoor het niet lekker in de wedstrijd komt. Als Oranje Wit de bal al heeft, wordt vaak de verkeerde keuze gemaakt, waardoor er geen uitgespeelde kansen ontstaan.

Halverwege de eerste helft krijgt Sliedrecht een corner te nemen. De bal wordt uit de 16 gewerkt, maar ineens op de pantoffel genomen. Door een woud van benen schiet de bal naar de linkerhoek, waar de prima keepende Dennis Buyser ook geen redding meer kan brengen. 0-1. Oranje Wit weet geen vuist te maken. Steven Willems verlaat geblesseerd het veld. OW is slordig, vergeet het overzicht te bewaren en begint vooral op elkaar te zeiken.

Vlak voor rust krijgt Sliedrecht nog een grote kans, Dennis Buyser weet gelukkig nog redding te brengen, waardoor we met een kleine achterstand gaan rusten. Dennis Norbruis komt Tim centraal achterin aflossen. Het plan is de nummer tien strakker te gaan dekken. Voetballend gaat het helemaal niet zo slecht, we moeten echter wel kansen gaan creëren en afmaken.

Direct na rust een levensgrote kans op de gelijkmaker. Een verre uittrap van Dennis valt achter de verdediging. Wouter weet zijn tegenstander voor te blijven en de bal aardig te raken, maar via de keeper en lat blijft de bal voor de lijn. Niet veel later wordt dom balverlies geleden, Sliedrecht countert snel en weet wél af te drukken. 0-2!

Oranje Wit heeft meer balbezit. Weet wat meer gevaar te stichten, Chris komt door op links, goede voorzet, slecht afronding Wouter. Aantal kansen neemt toe, maar ook nu maken we vaak weer de verkeerde keuze, waardoor Sleidrecht nooit echt in de problemen komt. Een schot van de goed ingevallen Thomas van Es zeilt over de lat, een schuiver van Twan wordt geblokt. Sliedrecht breekt nog een keer over links door, goede pass naar rechts, en de rechtsbuiten weet Dennis te verschalken, 0-3! Wedstrijd gespeeld.

Sliedrecht maakt zich nog heel erg druk om een makkelijk gegeven strafschop in blessuretijd. Voor de statistieken mag Wouter deze nog verzilveren, waardoor we met 1-3 ten onder gaan. Helaas geen tweede driepunter. Na de wedstrijd worden echter wél punten gepakt uit de door Domino’s bezorgde pizzadozen. Goed geregeld Chris! Volgende week wacht Hardinxveld dat tot nu toe 1 punt heeft weten te behalen. Wil Oranje Wit bovenin aanhaken, dient er gewonnen te worden.