Prima competitiestart Oranje Wit 4

Zaterdag 23 september staat voor Oranje Wit 4 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dit jaar zijn we ingedeeld in de Gorinchemse reserve 3eklasse. Dit betekent dit jaar géén DFC, EBOH of Dubbeldam, maar Groot-Ammers, VVAC, Hardinxveld of Peursum, de tegenstander van vandaag.

Na wisselende bekerresultaten (winst op Wieldrecht, verlies tegen EBOH), en een onbekende tegenstander voor de boeg, is Oranje Wit erg benieuwd waar het staat. Nadat iedereen zowaar een keer op tijd aanwezig is (heel goed Chris, hou dit vol), vertrekken we rond 2 uur richting Giessenburg. Bijna wordt Mitch vergeten, gelukkig weet ook onze nestor uiteindelijk een plek in één van de auto’s te bemachtigen.

In de najaarszon tovert de technische staf de volgende elf namen uit de hoge hoed: Jerney, Mitch, Tim, Dennis, Sander Bijl, Danny, Roy Vermeij, Chris Bijl, Hakan, Wouter en Thomas van Es. De eerste tien minuten zijn de Oranjehemden de bovenliggende partij. Er wordt aardig gecombineerd, en over de flanken wordt regelmatig gevaar gesticht. Thomas van Es (vorige week nog keeper) komt enkele keren gevaarlijk door, grote kansen blijven echter uit. Na een goed kwartier besluit de deze zomer van EBOH aangetrokken Tim de bal verkeerd in te spelen, waardoor Peursum kan onderscheppen en binnen enkele passes voor de goal staat. De paal redt nog, maar Mitch en Jerney kunnen niet verhinderen dat de rebound wél binnen geprikt wordt. 1-0 Peursum.

We zijn even van slag. Het wordt rommelig, passes komen niet meer aan en het lijkt er niet op dat OW dit te boven kan gaan komen. Tot een minuut of 10 voor rust de keeper van de gastheren te lang treuzelt, waardoor Chris de bal in zijn voeten gespeeld krijgt. De goalie probeert Chris nog te torpederen maar met de punt weet Chris het leer toch bij Wouter te krijgen. Deze draait en schiet beheerst binnen. 1-1!

OW komt zomaar terug in de wedstrijd. Roy en Danny krijgen het middenveld weer in handen. Roy Vermeij zet zelf een aanval op, speelt de spits in,  er wordt gekaatst, er volgt een beheerst schot binnenkant voet, DOELPUNT Roy Vermeij! 1-2! Trainingsarbeid betaalt zich uit. Robert kan trots op ons zijn.

Na rust komen Steven en Roy de Kok voor Mitch en Danny in de ploeg. Peursum komt de klap van net voor rust niet meer te boven. We zijn heer en meester. Het balletje gaat lekker rond maar de afronding staat nog niet op scherp. Hier en daar een schot van ons. Via Roy, Hakan en Chris kopt WtH nipt voorlangs en een kopbal van Roy de Kok gaat over. We hebben continu balbezit en het is wachten op de beslissing. Rond minuut 65 volgt dan de beloning. Chris komt goed door, besluit niet zelfzuchtig te zijn en breed te leggen op Roy Vermeij. Deze denkt zijn tweede van de dag te maken, maar wordt verrast door spits Wouter de eerder bij de bal is en hoog binnen schiet. 1-3! Wedstrijd gespeeld.

Invaller Max krijgt, op zijn nieuwe schoenen, nog een grote kans op de 1-4. Net als enkele maanden terug (DFC uit) weet hij het net echter niet te vinden. Oranje Wit voetbalt de wedstrijd verder rustig uit en geniet na afloop onder het genot van een Corona van de 1e driepunter van het seizoen.

Een prima start van deze jaargang en nu is het zaak door te pakken. Zaterdag 30 september speelt OW4 haar eerste thuiswedstrijd tegen Sliedrecht 4 dat ook haar eerste wedstrijd wint. Direct een topper dus. Na afloop is de traditionele OW 4 Pizza/Peerdt gepland. Dit is nog veel leuker na een overwinning, dus laten we er alles aan doen dit te bewerkstelligen.