OW 4 boekt tweede overwinning op rij.

Op een frisse winderige zaterdagmiddag stonden OW 4 en LRC Leerdam tegenover elkaar. Oranje Wit heeft 6 punten uit 4 duels. De tegenstander van vandaag wist tot nu toe slechts 1 puntje te behalen, dus op basis van de stand zou OW de punten in eigen huis moeten kunnen houden. Niets is echter zo onvoorspelbaar als onze vorm én onze competitie, dus het is altijd maar afwachten of dit ook daadwerkelijk lukt.

Weekendjes weg en vele blessures zorgen er voor dat slechts 13 man op het formulier staan, maar nadat Jerney het 7e eerst nog uit de brand heeft geholpen, fluit iets na 3 uur scheidsrechter Wiggers voor de eerste keer. We starten met de volgende elf: Dirksz, S. Bijl, Balvers, de Deugd, van Loon; de Wit, de Kok, Vermeij; S. Willems, ter Horst, Ouwerkerk.

Vanaf de eerste minuut mag Oranje Wit de bal hebben. De tegenstander weet met moeite 11 man op de been te brengen, en heeft nog meer moeite om iemand met hetzelfde shirt te vinden. Oranje Wit stelt daar niet heel veel tegenover het eerste kwartier, maar weet toch de score te openen. Spits Wouter legt de bal breed op de inlopende Steven, die met links doeltreffend weet uit te halen. 1-0!

Aan het spelbeeld veranderd niet veel. Oranje Wit heeft de bal maar is zo onnauwkeurig dat het niet veel oplevert. Beide ploegen doen hun best de wedstrijd zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Uit een klutssituatie weet Vermeij Wouter diep te sturen, deze kan doorlopen richting de goal. Breed leggen op Steven, of zelf schieten? Geen moeilijke keuze voor hem, en met links weet Wouter de 2-0 aan te tekenen.

Nog voor rust wordt de voorsprong verder uitgebreid. Nadat Danny vanaf 35 meter eerst naast heeft geschoten is het bij een volgende poging wel raak. Vanaf rechts krijgt hij hem ingespeeld en haalt uit met een tegenstander in de buurt. De bal gaat omhoog, en nog verder omhoog, de wind komt er onder en met een miraculeuze curve ploft hij voor de lat binnen. Bijzondere goal, maar die tellen we ook gewoon. 3-0!

Hier mag Oranje Wit geen punten tegen gaan verspelen, en zou dit ook niet doen. In de rust komt laatkomer van Es in de ploeg voor Gerrit. Oranje Wit voetbalt net als de tegenstander zeer matig, maar weet de voorsprong toch uit te breiden. De aan de rechterkant opkomende Steven weet een dieptebal van Twan op waarde te schatten en schiet hard en laag in de verre hoek binnen, 4-0!

Oranje weet krijgt zeeën van ruimte. Doet daar weinig goeds mee, maar creëert toch behoorlijk wat kansen. Thomas weet enkele malen voor de keeper te komen, maar het vizier staat vandaag niet op scherp. Chris Bijl komt Max vervangen, en Wouter schiet vanuit zeer kansrijke positie over. Na driekwart wedstrijd dan toch nog een doelpunt. Roy de Kok kan volledig vrij opstomen over links, legt voor, en Wouter loopt simpel de 5-0 binnen.

Helaas weten we de nul vandaag niet te houden. Het traditionele “Frank-de-Boertje” van Balvers blijft uit, maar de paarshemden weten toch van afstand in de verre hoek Jerney te verschalken, waardoor ook in de 5e wedstrijd de nul niet gehouden wordt. 5-1.

Deze wedstrijd zal niet de geschiedenisboeken ingaan als een wereldpot, maar Oranje Wit boekt de tweede overwinning op rij na de eclatante zege op ASWH van twee weken geleden. Door de zege stijgen we naar de 3e plek op de ranglijst. Komende zaterdag mogen we aantreden tegen koploper IFC dat nog zonder puntverlies is. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden willen we een kans maken tegen de Ambachters.