Oranje Wit werkt aan kwalitatieve arbitrage

03 juni 2019 - 21:44

Tien scheidsrechters behalen diploma Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal KNVB

 

Op woensdag 22 mei namen tien scheidsrechters van Oranje Wit hun diploma Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal KNVB in ontvangst. De cursus werd gegeven door de KNVB.

De keuze om zo’n grote groep scheidsrechters te laten trainen komt voort uit de doelstelling van Oranje Wit om kwalitatieve arbitrage op het veld te hebben staan.

In 2108 werd door de scheidsrechters van Oranje Wit een plan ontwikkeld dat moest zorgen voor kwalitatieve arbitrage op de velden van het sportpark. Onderdeel van dit plan was een gedegen opleiding voor de scheidsrechters zodat iedereen de 17 regels van het voetbal kent en deze op dezelfde wijze toepast. De opleiding kreeg vorm in samenwerking met de KNVB Academie. De cursus Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal werd gevolgd door 14 scheidsrechters, waarvan 10 van Oranje Wit.

Er werd de afgelopen maanden onder leiding van Gerrit van den Heuvel - docent bij de KNVB –intensief getraind, geleerd en ook in praktijk geoefend. Menig deelnemer werkte hard aan zelfreflecties met adviezen en leerdoelen in overleg met hun collega's, die iedere zaterdag langs de lijn elkaars verrichtingen bekeken.

Goede samenwerking tussen wedstrijdsecretaris Ben Bade en de coördinatoren van de junioren resulteerde in twee ‘oefenwedstrijden’ waar de scheidsrechters per toerbeurt floten of assisteerden. Prachtig om te zien dat de deelnemers hier enthousiast op reageerden en fanatieker werden in de discussies!

Uit de evaluatie van de cursus blijkt dat deze door de deelnemers als zeer nuttig is ervaren. Verscherping van de kennis, goede tips en vooral de sfeer en gezamenlijke enthousiasme werden zeer gewaardeerd. De cursus werd afgesloten met een spelregeltoets. Na afloop mochten alle deelnemers het diploma Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal KNVB in ontvangst nemen.

Vanaf heden zijn er dus iedere zaterdag meerdere gekwalificeerde scheidsrechters op de velden van Oranje Wit te vinden. Net als al onze vrijwilligers, zijn het kanjers die zich in hun eigen tijd inzetten voor Oranje Wit. Vergeet dus niet dat er achter iedere scheidsrechter een persoon zit met een gewone naam!