Oranje Wit vergeet te winnen

Het  is zaterdag 7 oktober, vandaag spelen we de uitwedstrijd tegen Hardinxveld. Wederom een aardige absentenlijst, gelukkig hebben we nog 14 man. Hardinxveld bivakkeert in de onderste regionen, Oranje Wit staat na een winst- en verliespartij in de middenmoot. Om aan te haken zal deze (altijd lastige) wedstrijd moeten worden omgezet in 3 punten. OW start met de volgende 11 ; Jim – Sander B, Sander van R. Tim, Mitch – Dennis, Roy V, Danny – Chris, Roy de Kok, Hakan.

De clubscheidsrechter fluit om 1430 uur voor de aftrap, waar gelijk  de openingsfase voor Oranje Wit is. In de stromende regen gaat het balletje makkelijk rond op het 'kurknatte' kunstgrasveld, echte kansen worden niet gecreeërd doordat de eindpass slordig is. Na 15 minuten komt de thuisploeg uit het niets op 1-0, nadat OW binnen 5 seconden 3 keer de bal heeft ingeleverd. Met één steekpass wordt de aanvaller alleen voor Jim gezet, die deze ook het nakijken geeft, 1-0.

Na deze goal stopt Oranje Wit met voetballen en ook omdat Hardinxveld er niet veel van kan wordt het een potje hotse-knots-begonia-voetbal. Na ruim een half uur krijgt Hardinxveld een ingooi, waar onze assistent Max Ouwerkerk  toch echt voor OW vlagt. De man in het zwart liet hem (niet voot de eerste keer) voor Jan Lul in de stromende regen staan. Uit deze ingooi komt de bal op de rand van de 16, waar Jim in eerste instantie de bal nog wel kan tegenhouden maar niet goed kan verwerken. De aanvoerder van Hardinxveld kan daardoor makkelijk (in buitenspelpositie) binnentikken, 2-0!

In de rust een wissel, Danny gaat eruit ten faveure van Max. Deze gaat in de spits spelen waardoor Roy de Kok  een linie naar achter zakt. OW speelt weer prima samen en creeërt nu ook kansen. Chris schiet hard in de korte hoek maar de keeper kan redden. Dennis schiet van grote afstand via de keeper op de paal, Chris schiet voorlangs. Roy de Kok schiet naast en uit een corner krijgt ie hem uit de kluts, op een meter van de goal, op zijn voeten en gaat deze naast. Het zit niet mee, maar OW blijft zoeken.

Hardinxveld komt niet meer van eigen helft, en de irritante rechtsbuiten die al de hele wedstrijd met van alles bezig is  behalve voetballen, geeft Sander een elleboog. Sander 'Badr' Bijl geeft een tikkie terug en beide heren mogen het veld verlaten. Waar het 'gevecht' eigenlijk tussen deze 2 'kemphanen' gaat, komt Chris als een kip zonder kop over een afstand van 80 meter in 4,7 seconden aangestormd met de legendarische woorden: 'Je blijft van me broertje af'. Deze woorden moeten in de wijde omgeving te horen zijn geweest.

Na dit oponthoud van omstreeks 10 minuten gaat OW door waar het gebleven was, aanvallen. Kort hierna komt OW op 2-1 door een goal van Chris die na een kluts hard in de rechterhoek schiet. Met nog ruim 20 minuten op de klok gaat OW er vol voor. Maar de scheids gaat Hardinxveld nog meer helpen dan hij al deed. Als OW de bal speelt, vrije trap tegen, corners voor OW veranderen in achterballen, en nadat Max het houtwerk met een geplaatst schot heeft geteisterd en Hakan uit de draai de bal over de kruising krult, fluit de scheidsrechter zeker 5 minuten te vroeg af.

Totaal onnodig verloren, maar de tweede helft goed opgepakt. Volgende week laten zien dat we deze instelling ook een hele wedstrijd kunnen hebben, om met 3 punten op zak lekker te gaan klûnen.