Oranje Wit speelt fantastische 1e en 3e helft!

Op een heerlijke nazomerdag mag Oranje Wit aantreden voor de tweede thuiswedstrijd dit seizoen. Na de onnodige nederlaag tegen Hardinxveld is het tijd voor een overwinning. Van tegenstander ASWH werd vorig seizoen tweemaal vrij kansloos verloren, dus we zijn gewaarschuwd. Na een turbulente voorbereiding kiest trainer Lars voor de volgende elf namen: Jerney, Mitch, Tim, Sander Bijl, Gerrit, Danny, Twan, Roy, Chris, Wouter en Thomas van Es.

Iets na half drie mag ASWH voor de eerste keer aftrappen van Scheidsrechter Wiggers. Het zou niet bij één keer aftrappen blijven voor de Ambachters. Het eerste kwartier is het nog wat onwennig van Oranje Wit. Enkele slordigheden leveren kansjes voor ASWH op. Corners van de gasten worden naast en over gekopt. Maar dan ineens is Oranje Wit wakker en neemt het heft in handen. Aanvalsgolven razen als orkaan Irma over het niet gemaaide gras. Iedereen is zijn directe tegenstander volledig de baas.

Roy de Kok krijgt de bal op het middenveld aangespeeld. Met de linker buitenkant produceert hij een hoge trekstoot waar Dick Jaspers jaloers op zou zijn. De bal lijkt voor de keeper, deze rekent echter buiten Chris en het tegendraadse effect. Chris omspeelt de keeper en kan makkelijk scoren. 1-0! Oranje Wit gaat door. De voorwaartsen weten elkaar haast blindelings te vinden. Combinatie tussen Chris en Van Es komt uiteindelijk bij spits Wouter die de linkerhoek weet te vinden. 2-0. Een crosspass wordt schitterend aangenomen door Gerrit, deze speelt Wouter in. Hij stuurt Chris diep. Schot in de verre hoek, goal. 3-0! Alles veranderd in goud.

Komt ASWH er dan helemaal niet meer aan te pas? Nee, dit komen ze in deze fase absoluut niet. Alles lukt bij Oranje Wit. Zelfs Mitch gaat mensen passeren. Wederom een dubbele 1-2 tussen Chris en van Es. Wouter staat alweer vogelvrij en weet dit keer de rechterhoek te vinden. 4-0. Wat een weelde! Dan komt ASWH er weer eens een keer uit. Volledig onnodig vloert Tim de spits. Scheidsrechter Wiggers kan niet anders dan naar de stip wijzen. 4-1. Even zijn we van slag. Gerrit moet naar de kant en wordt vervangen door Sander van Rooijen. Een vrije trap van ASWH levert net geen tegentreffer op.

Een schitterende counter volgt over de linkerkant. Wouter speelt van Es aan, deze speelt terug op Wouter, de keeper lijkt hem te kunnen pakken maar is net niet op tijd. Via de kluts rolt de bal binnen. 5-1. Eén minuut later wordt Chris aangespeeld, Wouter is al gestart en krijgt de bal direct doorgespeeld. Alleen op de keeper af. Deze doet niets, waardoor WtH er gemakkelijk langs kan en de 6-1 binnen prikt. Net voor rust volgt nog een grote kans voor Wouter, maar die blijkt ook maar een mens te zijn en mist dit keer.

Al het bovenstaande gebeurde in één helft. Werkelijk alles lukte. Zelden zo’n goede helft gezien bij OW4. Na rust vervangt Hakan Sander Bijl, waardoor Twan een linie terug zakt. De tweede helft is lang niet zo spectaculair als de eerste. Complimenten voor ASWH dat probeert te blijven voetballen en de 6-2 weet te maken. De voordeelregel wordt toegepast na een charge op Chris. Thomas van Es brengt de bal in, de linksback en keeper hebben last van ruis, waardoor de bal via het hoofd van de verdediger over de eigen doellijn rolt. 7-2!

De voor Tim ingevallen Max gaat nog een keer goed door in de 16 meter, maar weet het houtwerk te raken in plaats van te scoren. Vlak voor tijd wordt een voorzet door de keeper zeer slecht verwerkt waardoor Wouter de bal op een presenteerblaadje krijgt aangeboden. Koud kunstje om de 8-2 binnen te prikken. Wat een schitterende overwinning van de Oranjehemden. Iedereen scoort vandaag een ruime voldoende.  

In tegenstelling tot de tweede helft was de derde helft wel weer uitstekend. De jaarlijkse Kluun Kroegentocht stond vandaag op het programma. Vol enthousiasme beginnen 15 man aan de barre tocht. Spelletjes, vragen, opdrachten. Kroegen waar je anders nooit komt. Onverwachte pareltjes als Cafe 't Fust. Halverwege sluiten nog enkele zwartrijders aan. Inhaalprogramma's volgen. Stempelkaarten worden ontvreemd. Krook weet ondanks de nodige versnaperingen de microfoon in cafe Groothoofd te vinden. Mensen sneuvelen. Mensen die er al lang af lijken te liggen weten toch overeind te blijven. Niet iedereen heeft de volledige tocht weten te volbrengen, maar dit mag de pret niet drukken. Wederom een zeer geslaagde editie.

Komende zaterdag is Oranje Wit vrij. Over 2 weken wacht LRC dat tot nu toe 1 punt uit vier wedstrijden heeft weten te behalen. Ondanks de wereldpartij tegen ASWH kan en en mag Oranje Wit zich niet bij voorbaat rijk rekenen. Als we elke zaterdag zo spelen gaan we bovenin meedraaien,maar helaas zal dit niet gaan gebeuren waardoor we iedere wedstrijd weer volle bak zullen moeten gaan.