O19-2 wint belangrijke derby van Dubbeldam O19-1

13 april 2018 - 09:34

In een bizarre competitie waarbij de verschillen extreem klein zijn en het verschil tussen de nummer 4 en 12 maar een punt of 8 bedraagt, moesten we aantreden tegen Dubbeldam. De uitwedstrijd werd met 2-0 verloren en ondanks dat we meer verdiend hadden gingen we met lege handen terug naar OW. Tijd voor revanche dus.

Na de winterstop werd er verdiend gewonnen tegen Pelikaan (2-0) en werd er met 4-4 gespeeld in de bizar spannende wedstrijd bij LRC. Een positieve start dus.

De eerste helft was niet zo best. En dat noemen we dan een understatement. Misschien was er iets te veel spanning? Dat kan ook wel eens gebeuren. Dubbeldam was de betere, vooral in de duels en het tempo. We kwamen tekort in het druk zetten op de bal voorin, we kwamen tekort op het middenveld en we kwamen vooral op de backposities tekort tegen de goede buitenspelers van Dubbeldam. Vooral de snelle linksbuiten was een plaag voor onze verdediging.

Na 25 minuten was het toch 1-0 voor Oranje Wit door een doelpunt Ezrah de Waal die plots alleen voor de keeper stond. Lang konden we niet van de voorsprong genieten want Dubbeldam bleef de betere ploeg. Door wat miscommunicatie achterin kwam Dubbeldam voor de rust nog op een verdiende 1-2 voorsprong.

In de rust moesten de koppies even geleegd worden en moesten de neuzen dezelfde kant op. Het doel bleef simpel. Winnen!

De tweede helft was voor ons. Dat is een simpel verhaal. Dubbeldam werd onder druk gezet en kon het tempo niet meer bijhouden. De balsnelheid ging omhoog en we werden gevaarlijk richting het doel. Nadat we een aantal open kansen hadden gemist kwamen we in de 52ste minuut op gelijke hoogte door een fantastisch afstandsschot van Pascal van der Kooij, de beste man aan onze zijde deze middag. De assist kwam van Didar Faraj en daarna konden we de druk blijven opvoeren. In de 59ste minuut werd de voorsprong een feit door een belangrijke inschuiver van Lars Bosman, die op belangrijke momenten mee naar voren schoof. Daarna was er door een onoplettend moment direct ruimte voor Dubbeldam en stond het in de 62ste minuut weer 3-3.  Na de 3-3 kwam de bal via Ezrah de Waal bij Mike Muijen stond het binnen de minuut weer 4-3 voor Oranje Wit.

Het moet gezegd worden dat het tempo en de spanning in deze tweede helft een plezier waren om te zien. Het publiek heeft een buitengewone interessante en meeslepende wedstrijd gezien.

Nadat de vermoeidheid bij Dubbeldam toenam en er hier en daar al kramp om de hoek kwam kijken bleven we de betere ploeg maar was de wedstrijd zeker niet gespeeld. Pas nadat Pascal van de Kooij, na goed doorzetten, er in de slotfase van de wedstrijd 5-3 van had gemaakt konden we opgelucht ademhalen… de punten waren binnen!

Kort samengevat: mooie wedstrijd, goede uitslag, drie punten en op naar Drechtstreek!