Monsterzege Oranje Wit op VVAC

Zaterdag 2 december en alweer de laatste speeldag voor OW dit kalenderjaar. Tegenstander van vandaag is VVAC 4. Wisselende resultaten van de ploeg  uit Ottoland (winnen van Sliedrecht, gelijkspelen tegen LRC) zorgen er voor dat deze ploeg zich in de middenmoot bevind. Oranje Wit staat ondanks slechts 1 behaald punt uit de laatste twee wedstrijden nog steeds in de top 3. Vooraf zoals gewoonlijk weer de gebruikelijke personele problemen (wel of geen keeper, genoeg wissels?), maar uiteindelijk zou scheidsrechter Wiggers iets na 14.45 voor de aftrap blazen.

Vaste keeper Jerney haalde aftrap niet, waardoor Max het eerste kwartier ons doel mocht verdedigen. Dank voor het meewerken VVAC! Voor Max vinden we Sander van Rooijen, Tim, Twan en Gerrit. Het middenveld werd gevormd door Danny, Roy de Kok, Dennis en Steven. Wouter en Chris mogen het voorin uitzoeken. Mitch (te laat) en Krook houden de bank warm, wat nodig is aangezien het guur en koud was.

Vanaf minuut 1 pakte Oranje Wit het initiatief. Keeper Max wordt slecht door een vrije trap getest het eerste kwartier. Verder heeft Oranje Wit de bal, en na een minuut of tien word dit uitgedrukt in de score. Chris is uitgeweken naar rechts, geeft een prima pass op de lopende Steven. Deze raakt de bal niet optimaal, maar goed genoeg voor een doelpunt. 1-0. Oranje Wit houdt de bal, creëert enkele kansen, maar weet deze niet te benutten. Nadat spits Wouter een rebound van Roy’s pegel naast weet te prikken is het Dennis die wel de sluitpost weet te passeren. Wederom komt de bal vanaf rechts, waarna Dennis de bal in de linkerhoek schuift, 2-0!

Hier gaat Oranje Wit geen punten tegen laten liggen en nog voor de rust weet Wouter de score verder uit te breiden. De prima spelende Sander stoomt op over rechts, geeft voor en via een been gaat de bal omhoog. Wouter controleert met rechts, en schiet vervolgens binnen met links. 3-0! Om niet in het donker te komen voetballen houden we de rust lekker kort vandaag. Mitch valt prima in voor Gerrit, Krook komt Steven vervangen.

Oranje Wit gaat de tweede helft lekker door met aanvallen. Over rechts komen we direct enkele keren gevaarlijk door. Sander is na het invallen van Mitch verhuisd naar de linkerkant, begint aan een solo, en komt ondanks enkele charges tot in de 16. Iedereen verwacht dat hij zelf schiet, maar hij legt de bal breed op Wouter. Deze controleert, en schiet beheerst in de korte hoek. 4-0. Opvallend genoeg komt VVAC ineens wat meer aan voetballen toe, krijgt enkele kleine kansjes, en één grotere die zelfs een treffer opleverd. Jerney weet wederom de nul niet te houden, en het is 4-1.

Oranje Wit is ineens weer wakker. Max komt Roy de Kok vervangen en in 10 minuten worden ongeveer evenveel kansen gecreëerd. VVAC word van het kastje naar de muur gestuurd, en van alle mogelijkheden worden er drie benut. Dennis weet nogmaals binnen te schuiven, Wouter prikt raak in de andere korte hoek, en gastspeler Krook weet zijn naam op het scorebord te krijgen door na een goede 1-2 met links in de verre hoek af te drukken. Ineens staat het 7-1 met nog 20 minuten op de klok.

VVAC vraagt de scheidsrechter of er niet alvast kan worden afgefloten. Complimenten voor deze ploeg, want ondanks de naderende zware nederlaag valt er verder geen onvertogen woord. De Dordtenaren laten de teugels wat vieren en bewaren het mooiste voor het laatst. Over de linkerkant wordt gecombineerd waarna Chris uiteindelijk de bal ontvangt. Hij weet deze heerlijk voor te slingeren bij de tweede paal en Wouter hoeft niet veel meer te doen dan er tegen aan te lopen. Geen verdediger of keeper kan er iets aan doen de bal ploft heerlijk binnen. 8-1! De aftrap wordt nog wel genomen,waarna direct wordt afgefloten.

Door de monsterzege gaat Oranje Wit als nummer drie de winterstop in. Halverwege de competitie ontlopen Sliedrecht en IFC elkaar nauwelijks en in de komende drie wedstrijden komen ze elkaar 2 keer tegen. Achter hen zijn wij “the best of the rest”. Weten we dit vol te houden de tweede seizoenshelft, dan stevenen we af op de nacompetitie, wat een fantastisch toetje zou zijn. De eerstvolgende wedstrijd is voor Oranje Wit pas op 24 februari. Direct 1 van de zwaarste opgaves van het seizoen, want doordat VVGZ dit jaar ontbreekt zal dit keer “Fiets ‘m d’r in” naar Hendrik-Ido-Ambacht gaan!