In Memoriam Robine Mol

26 maart 2019 - 19:29

Zondagmiddag bereikte ons het ontzettend verdrietige bericht dat Robine Mol is overleden. Een bericht waarvan je weet dat het gaat komen, maar dat alsnog inslaat als een bom. Aan haar lijden is een einde gekomen, maar veel te vroeg is zij overleden. In haar korte leven heeft ze een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. Haar positieve levenshouding, haar kracht en haar moed zijn een voorbeeld.

Robine speelde bij de meidenafdeling van onze vereniging en maakte tot het laatst toe deel uit van MO17-1. Afgelopen Matthijs Mensendag was Robine nog het stralend middelpunt van onze familiedag. Ondanks de slopende werking van de chemokuren wilde ze persé naar Oranje Wit komen. De club was haar tweede thuis waar ze het liefst zoveel mogelijk tijd doorbracht. Het was de bedoeling dat ze heel even zou komen kijken, maar uiteindelijk wilde ze bijna niet naar huis. Haar aanwezigheid en haar lieve glimlach ontroerden ons allemaal. Die dag zal alle aanwezigen bijblijven en zullen we herinneren als één van de mooiste dagen op onze club.

Eind februari leek Robine aan de beterende hand. Zij had een stamceltransplantatie gehad en kon gaan werken aan haar herstel. Ze wilde zo graag beter worden. Ze had de dood al een paar keer in de ogen gekeken, maar gaf de strijd niet op. De leukemie kwam echter toch weer terug en was erg agressief. En ditmaal fataal. Tot het laatste toe bleef ze strijdvaardig en levenslustig. Ze wilde nog voetballen, dollen met de meiden op de club, reizen naar Ibiza, New York, Nieuw Zeeland. Het heeft niet meer zo mogen zijn.

Robine, we gaan je allemaal ontzettend missen. Je bent voor altijd een held van de club Oranje Wit. Wij zullen je nooit vergeten. Laten we als Oranje-Wit-familie dicht bij Susanne, Jorrit en Jula blijven staan.

De uitvaart vindt vrijdag 29 maart om 15:45 uur plaats op de Essenhof in Dordrecht. Voorafgaand is er vanaf 15:00 uur gelegenheid persoonlijk afscheid te nemen van Robine. Het is de wens van Robine om aansluitend aan de uitvaart bij elkaar te komen in de Oranje Wit-kantine waar we elkaar kunnen ontmoeten. In de kantine is een ruimte ingericht waar je een persoonlijke boodschap achter kunt laten en waar je stil kunt staan bij het overlijden van Robine.

In verband met het overlijden van Robine beginnen alle wedstrijden aanstaande zaterdag met een minuut stilte. De feestavond van aanstaande zaterdag 30 maart gaat uiteraard niet door.

 

Namens het bestuur van SV Oranje Wit,

Jan-Willem Bozuwa