In Memoriam Nico Hoogendoorn

03 juni 2019 - 21:48

Ons bereikte het bericht dat Nico dinsdag 28 mei overleden is. Op verzoek van de familie van Nico maken wij dit trieste nieuws nu bekend, na afloop van de uitvaart in besloten kring.

Wat schrik je van zo’n bericht. De blessuretijd, die voor Nico lang geduurd heeft, is over. Zijn enorme levenslust heeft hem lang op de been gehouden. Hij maakte bijna zijn hele leven deel uit van onze club. 77 jaar is hij geworden en al bijna 70 jaar lid van Oranje Wit. Geboren op 8 oktober 1941, werd hij lid op 1 augustus 1950. Zijn hele voetballoopbaan speelde zich af bij Oranje Wit. Pupillen, junioren, senioren 1e elftal. En later in de zeventiger jaren stond hij nog zijn mannetje in het zomeravondvoetbal en in één van de lagere vriendenelftallen.

En een mannetje was het, met allerlei schelmenstreken. Wat een gevoel voor humor bezat hij. Zo gaf hij in een wedstrijd tegen Strijen een irritante tegenstander een peut tegen zijn kont en liep vervolgens  naar de scheidsrechter met de woorden: ”Nou moet ik er zeker uit scheids”. De scheidsrechter was het met hem eens. Ook bij de biljart afdeling was hij actief en zorgde hij voor de vrolijke noot.  En ook de tennisafdeling kon op zijn belangstelling rekenen.
Toen het voetballen niet meer ging, bleef hij een trouwe supporter van het 1e elftal. Met een stel clubgenoten reden ze steevast naar de uitwedstrijden. Meestal gingen ze dan een paar uurtjes eerder en zochten in de plaats waar de wedstrijd zich af zou spelen een restaurantje op, zogenaamd om een wedstrijdbespreking te houden. Nico was een echt gezelligheidsmens en altijd in voor een geintje.

Toen Nico het Wantijpaviljoen waar hij werkte overnam van zijn schoonvader de heer Tange, werd hij natuurlijk sponsor van Oranje Wit. Dat was voor hem vanzelfsprekend. In het Wantijpaviljoen werden vaak de wedstrijdbesprekingen van het eerste gehouden en ook menig Oranje Wit jubileum werd daar gevierd.

We verliezen in Nico een fijne clubvriend. Wat zullen we zijn humor, zijn gezelligheid, zijn streken en zijn vriendschap missen. We wensen Herma, de kinderen en kleinkind heel veel sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.

Bestuur sv Oranje Wit