Matthijs Mensen dag 2018: "Een dag om nooit meer te vergeten"

23 juni 2018 - 11:24

’s Ochtends wordt Robine wakker en staat met een zeer goed humeur op wetende dat ze 2 dagen met verlof mag. Voor het eerst sinds 5 weken ziekenhuis en zeer intensieve therapieën mag ze eindelijk een nachtje naar huis en in haar eigen bed slapen.

De afgelopen periode zijn zwaar voor haar geweest nadat er ernstige complicaties van de chemotherapie voor de behandeling van haar leukemie zijn opgetreden.

Des temeer geniet ze ervan dat ze naar huis mag wetende dat het vandaag Matthijs Mensen dag is en ze heel graag naar Oranje Wit wilt gaan om haar vriendinnen en medespeelster van MO-15 te zien. De gehele periode in het ziekenhuis hebben ze haar gesteund met berichtjes en kaartjes.

Zeer overweldigend allemaal.

Toen we door Conny Louwman zijn benaderd met de vraag of ze Robine mochten benoemen in de campagne om te collecteren voor KiKa tijdens Matthijs Mensen dag konden we dit natuurlijk alleen maar toejuichen. Een heel mooi gebaar richting ons, maar zo belangrijk om de strijd tegen die ongelofelijke klote ziekte aan te gaan die helaas elk jaar nog, zoveel kinderen treft in Nederland.

Aanvankelijk besloten we om een uurtje naar Oranje Wit te gaan, wetende dat deze psychische en fysieke inspanning wellicht wat te veel was voor haar de eerste keer, maar ze wilde zelf zo graag. Aangekomen op Oranje Wit een warm welkom voor Robine, en gelijk weer dat warme club gevoel. ’s Middags heeft ze samen met de meiden gecollecteerd voor KiKa wat in een geweldig bedrag resulteerde van €2000,-.  Als klap op de vuurpijl werd er nog het wedstrijdshirt van Nicolai Jorgensen met handtekening geveild uit het kampioensjaar van Feyenoord. Robine, die een enorme Feyenoord fan is, kon het niet geloven dat juist zij dit shirt kreeg van de hoogste bieders, Harry en Caroline Norbruis. Ook Louis Bosman deed nog een duid in het zakje en nodigde Robine uit om mee te gaan naar de openingswedstrijd van Feyenoord. Waarvoor allen nogmaals enorm bedankt!! Jullie kunnen een kind bijna niet gelukkiger maken.

Door deze overweldigende dag leefde ze helemaal op en werden het 4 onvergefelijke uren voor haar op de mooiste club van Dordrecht….

We willen de organisatie en vrijwilligers van Matthijs Mensen dag, alle Oranje Witters die een donatie hebben gedaan voor KiKa, de meiden van MO-15, Louis en in het bijzonder de Harry en Caroline enorm bedanken!

Ze heeft een dag gehad om nooit meer te vergeten!

Jorrit en Susanne Mol