Gratis ouderworkshop van Studiekring

Datum: 
25 januari 2018 - 19:30 tot 21:00

Help je zoon of dochter met huiswerk!

Uit onderzoek blijkt dat in de helft van de gezinnen met schoolgaande kinderen elke week wel een keer strijd over huiswerk geleverd wordt. Je zoon voetbalt liever dan dat hij leert voor zijn proefwerk Frans. En ben jij nou de enige die zich druk maakt om de kelderende cijfers van je dochter? Om nog maar te zwijgen over die telefoon waar ze aan verslaafd is. Herkenbaar?

Gelukkig is slim huiswerk maken te leren. En hoe je daar als ouder bij helpt ook. Kom naar de gratis workshop Helpen met huiswerk van Studiekring voor tips en trucs én een persoonlijk plan van aanpak.

In samenwerking met S.V. Oranje Wit organiseren we op 25 januari de ouderworkshop 'Helpen met huiswerk'. Samen met onderwijsdeskundigen en in gesprek met andere ouders maak je een eigen plan van aanpak. Je leert hoe je helpt met ‘leren leren’, plannen en structuren. Hoe vul je een agenda het beste in? Hoe kun je het beste dat ene vak overhoren? En welke rol spelen digitale middelen bij het maken van huiswerk?

Door jarenlange ervaring in huiswerkbegeleiding weet Studiekring als geen ander wat er in de hoofden van jongeren omgaat. Met eenvoudige tips proberen we ouders handvatten te bieden waarmee ze thuis zelf aan de slag kunnen gaan samen met hun zoon of dochter.

Datum: 25 januari 2018
Waar: S.V. Oranje Wit – Nieuwe Noordpolderweg 1 in Dordrecht
Tijd: 19.30 uur – 21.00 uur, inloop vanaf 19:00

Opgeven kan via: www.studiekring.nl/workshop