Even voorstellen: assistent trainer Menno Beusekamp

21 juni 2019 - 14:17

Achtentwintig lentes jong is de nieuwe assistent trainer van Oranje Wit 1. Menno Beusekamp haalde vorig jaar zijn TC3 diploma en kan niet wachten om zich verder te ontwikkelen als trainer. Wie is deze nieuwe aanwinst precies en wat bracht hem naar onze club? Menno stelt zich voor.

“Ik woon in Gorinchem, maar Oranje Wit is voor mij wel degelijk een bekende club”, begint Menno. “In de tijd dat ik de jeugd voetbalde, kwam ik Oranje Wit vaak tegen als tegenstander. ‘Altijd lastig’, was dan mijn gedachte. Oranje Wit is volgens mij altijd al een sterke club geweest.” Het is nog niet zo lang geleden dat Menno zelf op de grasmat stond. Vorig jaar nog kwam hij uit voor Heukelum. Menno: “Ik kamp al een tijdje met een hernia en ik merkte dat dat geen fijne combinatie is met actief voetballen. De stap richting het trainersvak maak ik bewust. Ik heb afgelopen seizoen in mezelf geïnvesteerd door het trainersdiploma TC3 te halen. De functie van assistent trainer bij Oranje Wit is voor mij een uitgelezen kans om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Écht leren doe je ook in de praktijk. Dat is net als met voetballen. Hoe vaker je traint en speelt, hoe beter je wordt. Ik hoop me de komende jaren steeds verder te ontwikkelen als trainer. Zowel in theorie als de praktijk.”

Menno gaat aan de slag als assistent van hoofdtrainer Faysal Kadi Wahabi. De twee zijn geen onbekenden van elkaar. “Ik heb een jaar onder Faysal gevoetbald”, vertelt Menno, “en ik ben altijd al onder de indruk geweest van zijn kennis over voetbal, zijn visie op voetbal en zijn manier van trainen. We delen dezelfde visie op voetbal, maar ook een aantal karaktereigenschappen. We zijn beiden ambitieus, enthousiast en doorzetters. Ik zie ernaar uit om met hem samen te gaan werken en bovenal met de spelers die komend seizoen de selectie vormen. Tijdens de kick-off van het nieuwe seizoen werd me al snel duidelijk dat we met een mooie, jonge en enthousiaste groep jongens aan de slag mogen waarvan een groot deel uit de eigen jeugd komt. Ik zie uit naar wat komen gaat; ik heb er zin in!”